Науковці ПолтНТУ взяли участь у ІІІ Міжнародному науково-практичному форумі «Інновації в науці: виклики сучасності» 08-16 вересня 2018, Болгарія − Україна

 

З 8 по 16 вересня на базі Варненського вільного університету імені Черноризця Храброго (м. Варна, Болгарія) відбувся ІІІ Міжнародний науково-практичний форум «Інновації в науці: виклики сучасності», участь у якому взяли представники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: доценти кафедри економіки підприємства та управління персоналом Ксенія Чичуліна та Олександр Хадарцев, доцент кафедри фінансів і банківської справи Віталія Скриль.

Відкриття форуму відбулося 11 вересня 2018 року, де зустрілися відомі науковці, представники громадських організацій, влади і бізнесу з Болгарії, України, Грузії та Словаччини.

На пленарному засіданні наукового форуму виступили професори провідних університетів: Петер Христов (Болгарія), Нателла Тсіклашвілі (Грузія), Невенка Таткович (Хорватія), Tатиана Варшолова (Словакія), Лариса Сергеєва (Україна), Далі Секнішвілі (Грузія).

Протягом п’яти робочих днів учасники форуму мали можливість долучитись до роботи у різних тематичних засіданнях. Так, доценти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ксенія Чичуліна та Віталія Скриль презентували навчальний модуль програми Жана Моне, програми Європейського Союзу Erasmus+, який рекомендовано до фінансування Європейським Союзом на тему: «Виклики енергоефективності: співпраця України з ЄС» (The challenges of energy efficiency: cooperation of Ukraine with the EU), котрий направлений на розповсюдження досвіду рішення проблем енергозбереження країнами ЄС.

Матеріли інформаційних платформ, дискусій, зустрічей є важливим надбанням для наповнення навчальних матеріалів сучасними прикладними аспектами, розвитку нових напрямків наукових досліджень, а також розробки нових форматів співпраці з учасниками форуму як в Україні, так і за її межами.